Брюксел изрази съмнения за независимостта на съдебната власт у нас

Видео: БГНЕС

 

"Възприемаме всяка една от критиките в мониторинговия доклад на ЕК като градивна, която трябва да бъде изпълнена". Това заяви в Народното събрание председателят на

Още по темата

парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод излезлия официално доклад на ЕК.

 

Той изтъкна, че всяка една от институциите в България трябва да поеме своята отговорност и съответно с тяхната компетентност, за да могат да изпълнят ангажимента си към препоръките от ЕК.

 

"Механизмът за сътрудничество и оценка за България, въведен през 2007 година, е полезен, защото води до законодателни промени, които могат да подобрят, както съдебната, така и правоохранителната система", смята Цветанов.

 

"За ВСС - ние сме изразили мнение, което съответства на обществените оценки, и смятам, че като политици закономерно е партиите да имат позиция, защото се срещаме с българските избиратели и знаем какво е тяхното усещане", категоричен беше той.

 

Сериозни системни проблеми и съмнения за независимостта на съдебната власт. Това са основните заключения в поредния мониторингов доклад на Европейската комисия, който беше представен в Брюксел. Вижте подробности!