Готви ли се повторение на февруарските протести от 2013 г.?

 

"Има хора, които излишно създават напрежение. Вече са установени конкретни данни и лица и на тези хора би им се търсила отговорност за някакви действия". Това заяви за "Здравей, България" депутатът на ГЕРБ Десислава Атанасова преди

Още по темата

насрочения за днес протест срещу правителството. 

 

Тя посочи, че по данни на МВР вече са установени провокативни групи и платени агитки, които ще се включат в насрочения протест пред НС и ще създадат напрежение.

 

За протестиращите тя коментира, че техните искания не са политически, не са и граждански, те протестират срещу всичко. Те са абсолютно без конкретен аргумент.

 

Относно твърденията в различни медии, че Цветан Василев и Гриша Ганчев имат общо с готвени провокации на предстоящия протест, Танева коментира: "Не мога да се ангажирам с нито една от тези версии. Само мога да кажа, че споменатите имена през последната една година бяха често споменавани по друг повод в медиите и обществото". 

 

"В последната година и НАП, и Митници работят и са събрали на 2,8 милиарда лева повече. Това всичко вероятно удря по бизнеса на някои хора, замесени с контрабанда", изтъкна Атанасова, като изрази мнение, че това правителство ограничава финансовите ресурси срещу определени хора.