Участъци от нея остават неосветени

 

Отново проблеми с най-новата магистрала в страната. Част от осветлението на "Марица" не работи пълноценно от месеци, сигнализираха зрители на Нова телевизия. От откриването досега всички лампи са били в изправност само няколко седмици. 

 

Магистрала „Марица” е една от малкото, на които пътните възли са осветени. Радостта на шофьорите от тази придобивка обаче не трая дълго. Месеци след откриването на най-големия пътен възел на магистралата - този при Димитровград, лампите спряха да светят напълно. Седмици по-късно част от проблемите бяха отстранени, но не всички. Светят едва половината от лампите и така част от платната са с ограничена видимост.

 

От Пътната агенция обясниха, че проблемът е заради скъсан захранващ кабел, който обаче нямало как да бъде ремонтиран сега. Чакало се по-топло време, а шофьорите имат нужда от добро осветление точно сега. 

 

Ремонтът, макар и със закъснение, поне няма да е от парите на данъкоплатците, защото пътят е в гаранция. Подобни проблеми имало и на магистрала „Струма”.

 

Докато чакат ремонта, шофьорите ще се надяват на по-малко мъгла край „Марица”. 

 

Репортер: Димитър Иванов