Това е голословна пропаганда, казаха от руското министерство на отбраната

Руското министерство на отбраната опроверга изявленията на Турция за предполагаемо нарушение на туркото въздушно пространство от руски военни самолети Су-34.


"Никакви нарушения на турското въздушно пространство от самолети на руската авиогрупа в Сирия не е имало. Изявленията на турската страна относно предполагаемо нарушение на въздушното пространство от руски Су-34 е голословна пропаганда", каза говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде БГНЕС.


Министерството на външните работи на Турция обяви, че на 29 януари руски самолет Су-34 е нарушил въздушното пространство на страната. В съобщението, цитирано от ТАСС, се казва, че турските радиолокационни станции нееднократно на руски и на английски език са предупреждавали руския самолет.


Вечерта, на 29 януари, посланикът на РФ бе извикан в министерството и бе изразен остър протест и осъждане на случилото се, се казва още в съобщението, без да се уточнява къде е станало нарушаването на турското въздушно пространство.