Сърбинът спечели шестата си титла от „Аустрелиън Оупън”

Новак Джокович спечели шестата си титла от „Аустрелиън Оупън”, след като победи Анди Мъри на финала в Мелбърн, пише Gong.bg.

 

Номер 1 в света победи вторият в ранглистата с 6-1, 7-5, 7-6(3) в интересeн и драматичен сблъсък.

 

Двубоят започна изключително лошо за Мъри, който изглеждаше като уплашена сянка на корта и загуби с 6-1 само за 30 минути.

 

Във вторият сет обаче нещата се промениха коренно. Шотландецът изцяло смени облика си и категорично се противопостави на опонента си, като дори имаше реална възможност да вземе сета. В крайна сметка Ноле спечели и втората с част със 7-5 след близо час и половина игра.

 

Третият сет също не започна добре за Мъри, който допусна пробив още в самото начало. Новак успя да затвърди пробива си и поведе с 2-0. Мъри успя да върне пробива и двубоят отново се изравни. Стигна се и до тайбрек, който бе спечелен от Джокович с 7-6(3).

 

С това сърбинът спчели финала с чиста победа в три сета.

 

Това е петата загуба на Мъри на „Аустрелиън Оупън”, а балансът в двубоите му с Джокович вече е 22-9 в полза на сръбския тенисист. Освен това Джокович изравни и рекорда на Рой Емерсън с шест титли в Мелбърн, а като цяло това е 11-я трофей от Голем шлем на Ноле. 

 

Информация: Gong.bg