Евстатиев, който е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче, получи инсулт в съда

 

Бившият кмет на Стрелча, обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче, е стабилизиран. Това съобщи за Нова д-р Дора Шопова, зам.-директор на МБАЛ-Пазарджик.   Близките му твърдят, че той е получил инсулт преди пет дни, в деня в който Пловдивския апелативен съд го остави в ареста.  

 

Евстатиев е настанен в Нервно-инсултно отделение на областната болница, където в момента се лекува след прекаран инсулт. Наблюдават се и придружаващите му заболявания – психични отклонения, значителна хипертония, както патологични хематологични изследвания, които се уточняват от специалистите. В момента се изследва цялостното му здравословно състояние, включително му се правят изследвания за бъбречна недостатъчност. 

 

Иван Евстатиев е настанен в самостоятелна стая с двама души съдебна охрана. Той отказва да говори както с близките си, така и с медицинския персонал.

 

Защитата на Иван Евстатиев вече е поискала мярката му „задържане под стража” да бъде сменена с по-лека  - парична гаранция или домашен арест. Това съобщи за Нова Районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров