Жената дори подгонила злосторника

 

Продавачка в магазин сама се пребори с въоръжен с нож крадец. Маскиран обирджия нахлул в бакалия в плевенско село, заплашил жената и поискал оборота. 33-годишната продавачка, която е и собственичка на магазинчето, разпознала крадеца под маската, запазила хладнокръвие и успяла да го отблъсне. Дори го подгонила из селото с окървавена от ножа му

Още по темата

ръка. 

 

Денят е 1 февруари. Часът – около 6:40 часа сутринта. Мястото – магазин в центъра на плевенското село Брест. Маскиран с нож в ръка нахлува в току-що отворената  бакалия и иска оборота. Зад щанда е 33-годишната собственичка Мая Христова.


Мая Христова разбира по гласа, че това безработният ѝ съселянин Людмил Желязков. Познава го добре. Казва, че ѝ дължи 80 лева за взети на вересия цигари. Жената се обажда в полицията и два часа след нападението Людмил е арестуван. Намерено е оръжието на престъплението и маскировката в дома му. Людмил прави пълни самопризнания пред съдия за това как е организирал неуспешния обир.

 

38-годишният Людмил Желязков е добре познат на полицията в Плевен. С криминално минало, но за първи път посяга на магазин в родното си село. Местни хора му предлагали работа многократно, но той все подбирал ангажиментите си, въпреки че и жена му не работи, а имат и две деца. 

 

След 24-часов престой в ареста извършителят е пуснат на свобода, тъй като прокуратурата в Плевен не удължава мярката му за неотклонение. Открихме неуспелия обирджия, но пред екипа ни той отрече за нападението.


А дали Людмил ще влезе „на топло” и за колко време? Това зависи от обвинението, което предстои да му повдигне прокуратурата.