Отново блокади и напрежение на българо-гръцката граница

 

Отново блокади и напрежение на българо-гръцката граница. Протестиращите гръцки земеделци цял ден пропускаха камиони хаотично. По обед блокадата се вдигна за 125 камиона на „Кулата” и после отново затвори граничния пункт. Утре гърците се готвят за голям общонационален протест, което означава, че ще има още изнервени шофьори. 

 

От няколко дни блокадата не важи за леките коли и автобусите. Тази сутрин на шофьорите от българска страна бяха раздадени храна и вода. Линейка, противопожарен автомобил и химически тоалетни също стояха в близост до блокираните. От другата страна на браздата обаче екстри нямаше.

 

По обед протестиращите решиха да пропуснат 125 камиона, но това създаде други проблеми. Освен гръцките фермери, проблем на чакащите с дни шофьори създадоха и техните некоректни колеги, които се пререждаха.

 

Няма информация докога блокадата ще продължи. От МВнР призовават всички български граждани да се въздържат от пътуване в южната ни съседка. Ведомството информира официално Европейската комисия за създалата се ситуация и поиска да предприеме действия за преодоляването на проблема във възможно най-кратък срок.

 

Репортер: Екатерина Николова