Миролюба Бенатова разказва за битката за живот на момичето

 

Това е история за глада като наркотик. За храната като враг, за водата като калории, за теглото – като мерило за успех.


Тя е Пламена от Горна Оряховица, финалист в музикален формат с реализация в пиано барове и няколко песни, промотирани от голяма компания за поп-фолк музиканти. Последната пошла, но публична проява на Пламена, е в риалити формат, от който излиза с етикет „скучен играч”, който не изявява характер, понася арогантни обиди и не заявява граници за неприкосновеност.  


Пламена се съгласява за среща с Миролюба Бенатова, когато в пресата излиза заглавие, че е на път да бъде убита от анорексия.


„Стигнах дотам да се ограничавам от водата, която пия. Всеки един килограм отгоре ме наранява”, разказва Пламена.


Това е история за път към смъртта и опита да се върнеш от тунела. В този разказ всяка хапка е усещане за провал.


Певицата казва, че е поела по пътя на връщането към любовта, към живота, наслаждението и себе си.


„Това ще бъде най-голямата победа в живота ми”, казва Пламена.


„Благодаря на Пламена, че ми се довери и мисля, че нейният разказ бе изключително откровен. Смятам, че този разказ може да бъде полезен на много други хора. В България отдавна се спекулира с едно число от 200 000 души, страдащи от анорексия. Но специалистите по хранителни разстройства казват, че няма как да има статитика в България, защото на практика не се води такава. У нас се отчитат само тежките прояви на хранителни разстройства, които са с тежки физически увреждания. Защото обикновено те стигат до много ниски килограми и доста голяма част от органите им спират да функционират нормално”, коментира в студиото на „Здравей, България” журналистът Миролюба Бенатова.