Сред заподозрените е синът на местния кмет

 

Мъж, обявен преди два месеца за общодържавно издирване, беше намерен убит в напоителен канал край пазарджишкото село Братаница. Полицията съобщи, че за тежкото престъпление са задържани трима, сред които и синът на кмета на Братаница - Васил Спасов.

 

Според версията за убийството на 6-и декември 44-годишният Йордан Асенов заедно с двете си деца отишли да крадат царевица. Влезли в нивата на кмета. Докато обирали реколтата, пристигнали синът му и негов работник. Те пребили Йордан с бухалка. Ударили и едно от децата, които се изплашили и избягали. На другия ден нивата била изорана, а следите заличени. По-късно е направен обиск в дома на кмета. Полицията е открила незаконен пистолет с изтрити номера. Самият кмет - Георги Спасов е бил задържан за 24 часа и освободен.


"След като вече е бит при царевицата, той е закаран в село Ляхово и е затворен в една кошара, как да го нарека клетка, в която е престоял 3-4 часа, след това тримата извършители са го хвърилив канала", разказва Васил Малинов, окръжен прокурор на Пазарджик. 

 

Убитият е имал криминални прояви, основно за кражби, уточнява комисар Йордан Рогачев, директор на МВР - Пазарджик.