Илия Христов и Димитър Иванов имат криминално минало

Бургаският съд остави в ареста Илия Христов и Димитър Иванов, които през  октомври миналата година са прекарали 18 мигранти нелегално през границата от Турция към България.

 

По-рано двамата мъже поискаха промяна на наложената им мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Те са превели чуждите граждани с без документи за самоличност, с произволно написани дати и  години на раждане, без разрешение на властта. 

 

В съдебната зала прокурорът бе категоричен, че съществуват достатъчно доказателства, според които е налице обосновано предположение, че двамата са извършили престъплението.

 

Илия Христов е осъждан общо 11 пъти (за кражба), а Димитър Иванов 2 пъти (за кражба и незаконна сеч). Прокурорът заяви, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат ново престъпление. Това се предпоставя  от тежестта на предвиденото в закона наказание.

 

Решението на съда е окончателно.

 

Броят на мигрантите, пристигнали в Европа по суша и вода, тази година е преминал 1 милион, съобщи Международната организация по миграцията. Това представлява четирикратно увеличение спрямо миналата година. Повече по темата гледайте във видеото: