Заради него центърът на града беше отцепен в продължение на няколко часа

 

 Бомбена заплаха във Велико Търново. Таймер и контейнер със съмнителна течност най-вероятно е съдържанието на пакета, който беше оставен късно снощи в голям супермаркет. Центърът на града беше отцепен за часове, повече от двайсет души бяха евакуирани, след подаден сигнал за взривно устройство в търговски обект.

 

Оставеният пакет е забелязан от служител на магазина, който подава сигнал в полицията след 18:30 часа. Заради съмнения за поставено взривно устройство всички клиенти, работници и жители на двата блока в близост до магазина, веднага са евакуирани.

 

Пет часа след отцепването на района, на място пристигнаха служители от Специализираната дирекция за технически операции. Пакетът беше успешно обезвреден.След полунощ, част от евакуираните хора се прибраха отново в домовете си. Други отидоха при близки и приятели.

 

По първоначална информация в пакета е бил поставен таймер със съмнителна течност. На този етап все още не е ясно дали е взривоопасна. По случая е образувано досъдебно производство. 

 

 

Репортер: Юлияна Цанева