Шефът на правителствената пресслужба се оплака от "агресия"

 

 „По време на срещата на премиера с българи, живеещи в Лондон,  скандали нямаше. Бойко Борисов се забавляваше с онази част от публиката, която се държеше по скоро като на футболен стадион, отколкото като в посолство.  Затова и аз качих целия едночасов материал от срещата в интернет и така хората разбраха цялата истина за случилото се там”, коментира кореспондентът на Нова телевизия в Лондон Николай Барулов.

 

 „Аудиторията в българското посолство в Лондон беше доста гражданска ангажирана и доста критична и засипа премиера с въпроси. Не мисля, че е имало подготвен сценарий за случилото се в посолството”, каза още той и уточни: „В залата имаше българи, които са студенти в Оксфорд и Кеймбридж, високо образовани и интелигентни хора. Те задаваха сериозни въпроси по важни теми”.

 

„Срещата на премиера с българите в Лондон протече в лош тон, съпроводен с много агресия и тон за тази агресия даде една дама, която подвикваше и крещеше. Тази дама е доста активна сред симпатизантите на „Атака”. Всеки може да пита, каквото поиска, но ако чака отговор, трябва да даде възможност този отговор да се чуе”, коментира от своя страна шефът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.  „Целта беше премиерът да бъде изваден от равновесие”, убедена е тя. 

 

Вижте какво се случи по време на срещата на премиера Бойко Борисов с българи в Лондон от началото до края на срещата: