Кола се е блъснала в камион, след като е предприела неправилно изпреварване

 

Мъж на 29 и жена на 32 години загинаха в тежка катастрофа край Монтана. Другите двама, пътували в същия автомобил, са настанени в болница с множество наранявания.

Още по темата


Катастрофата е станала снощи около 22.30 часа. Сблъскали са се челно тир и лека кола. Автомобила, движещ се посока Монтана, е предприел неправилно изпреварване на три тира, когато в насрещно платно идвал още един камион. 

 

"Колата се движеше много бързо - със 120-130 км/час срещу мен. Опитах се да отбия вдясно и натиснах спирачките, но те се удариха в мен. Направих всичко възможно, за да няма удар, но се случи... страшно много съжалявам", заяви Илдиз Сейфетин - шофьор на катастрофиралия тир

 

Ударът е бил толкова силен, че шофьора на камиона е загубил управление и се е обърнал на пътя.

 

В автомобила са пътували четирима души. На място загиват шофьора на колата и седящата зад него жена. Другите двама са настанени в монтанската болница.

 

"Момичето е с множество разкъсвания и наранявания по лицето и с сътресения на мозъка, а момчето е с черепно - мозъчна травма и са оставени за наблюдения със съмнения за  наранявания по корема и гръдния кош", съобщи д-р Красимир Каменов. 

 

По непотвърдена информация загиналият шофьор е бил употребил алкохол.

 

Репортер: Биляна Борисова

 

Друг инцидент с тир е станал в 4.00 часа тази сутрин в района на Полски Тръмбеш. Турски камион катастрофира и разля опасни химикали край Велико Търново. Вижте подробности!