Какво наложи тази крайна мярка?

 

Без нито един глас "против", съкооператори от Русе решиха да изгонят свой съсед от жилището му за една година. Какво се случва зад стените на един русенски блок?

 

Основанието е, че от лятото на 2009-а година инженер Куцаров не плаща за поддръжката и ремонта на входа. И, оказва се, държи съседите си в постоянен страх - че ще пише жалби срещу тях. 

 

За четириместния асансьор инженер Куцаров не плаща нито стотинка, разказват съседите, но го ползва всеки ден до шестия етаж и надолу. Месечната такса за входа е 5 лева на човек.

 

А това, че инженер Куцаров не плаща, дава на съседите право да го изгонят - за една година - потвърждава и русенският районен съд. Решението може да бъде обжалвано. Инженер Куцаров също може да продължи да се жалва от съседите си пред всички институции, включително и  НАП. Тези жалби съседите определят като доноси. Освен за личните си сметки, съседите е трябвало да отговарят и за общия си вкус, който също не останал без жалба – че „омирисват” входа на кисело зеле.

 

Пред камерата на Нова инж. Куцаров категорично отказа да коментира случилото се. Колкото до неговите съседи - те се надяват отношенията им с да се подобрят - ако няма друг начин, с цената на заявената едногодишна раздяла.