Той е обвинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански и расистки подбуди

 

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу 18-годишния Мартин Чоков - сина на кмета на село Галиче Ценко Чоков. Той е обвинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански и расистки подбуди. 

Още по темата

 

Припомняме, че на 12 януари Мартин Чоков застигнал с колата си 19-годишния Радослав Илиев и без причина започнал да го обижда, акцентирайки на етническия му произход. Стигнало се до няколко удара в главата. След като пострадалият паднал на земята, Чоков е имал намерение да продължи боя с бухалка, но бил спрян от негов приятел.

 

Пострадалият не успял да се изправи сам, негов близък го закарал в болница във Враца, където лекарите са констатирали мозъчно сътресение. Изготвената съдебно-медицинска експертиза сочи, че Радослав Илиев е получил счупване на тилната кост, лек кръвоизлив, както и оток на дясната буза. 

 

Мартин Чоков не се признава за виновен. Заради опасения от натиск на Ценко Чоков пострадалият и родителите му са с охрана.

 

Синът на кмета на Галиче е с мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лева. Това е поредното престъпление, извършено от него. В съда има внесен друг обвинителен акт, който е отново за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. Мартин Чоков вече е осъждан условно, като настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на наложено наказание „лишаване от свобода“.