Иван Евстатиев се е опитал да въздейства на семейството на момичето в деня, в който е бил задържан

 

Обвиненият в изнасилване бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев се е опитал да въздейства на семейството на момичето в деня, в който е бил задържан. Това твърди единият от адвокатите на пострадалата - Атанас Димитров. Той е юрист на Община Стрелча и неговата кантора представлява семейството на пострадалото момиче.

 

„От днес детето е на училище, но семейството е стресирано. Хората ходят на психолог, провеждат лечение, както на детето, така и на самите тях. Тя разказва, че той я е извикал, затова да ѝ обясни как да кандидатства „Право”. Тя се е подлъгала, имала му е доверие”, обясни адвокатът.  

Още по темата

 

Той е категоричен, че не е имало доброволен сексуален акт между 16-годишното момиче и бившия кмет на Стрелча, както твърди Евстатиев.

 

Едно дете на 16 години би ли искало да загуби девствеността си с дядо си?. Този факт е абсурден”, заявява адвокат Димитров. 

 

Майката на момичето е работила като технически сътрудник на Евстатиев, но не са били много близки приятели

 

„Те са чувствали доверие към този човек. Още повече, че детето на няколко пъти е посещавало щаба на Иван Евстатиев по време на предизборната му кампания”, обясни адвокатът. 

 

Според него съдът не трябва да променя мярката а Евстатиев, защото той ще въздейства на семейството на момичето.

 

Адвокатите на пострадалата се явяват частни обвители по делото.

 

 

 

Повече по случая гледайте във видеото: