Инцидентът е станал в почивен ден на улица "Иван Вазов" в Нови Искър

 

В Нови Искър джип прелетя със 140 километра в час през място, където играят деца. За късмет, жертви няма. Но кадрите, заснети от наши зрители, говорят достатъчно.


В почивен ден улица "Иван Вазов" в Нови Искър обикновено е оживена. Дори и през зимата тук играят деца, разходжат се възрастни хора. В ранния следобед Ирена и семейството й тъкмо се върнали от пазар.

Още по темата


„Върнахме се, качихме се вкъщи да обядваме, когато чухме страшен шум. Много силен, наистина. Когато погледнахме през прозореца, колата долу - смачкана, на двора лежи мъж. Помислихме, че е умрял”, разказва Ирена Дринова.


В малката квартална уличка влязъл джип. Не просто влязъл, а връхлетял.


Джипът е направил невероятна каскада. Ударил се е в стълб, който вече го няма, минал е през градинката и се е приземил отсреща върху две коли. В джипа са пътували мъж и жена. По думите на очевидци - и двамата сериозно почерпени.


„Много деца играят тук. Добре, че нямаше никакво дете”, казва Мария.


„Мъж и жена - пияни, колкото могат да носят. Аз не съм отишъл да ги душа, но щом казва полицаят - значи са били пияни”, обяснява Христо.

 

Според очевидци километражът на автомобила бил спрял на 140 километра в час. Несъобразена скорост, за която има едно обяснение - алкохол. Признава го и Катя Кечова - която е пътувала до шофьора в злополучния джип.

 

Катя имала рожден ден. С приятеля си ходили до близкото казино, но решили да се приберат с колата. Катя няма спомен с каква скорост са се движили с нейния приятел. Но вече втори ден е в шок от инцидента. "Аз съм потрошена. Едвам ходя. Виждате ме, че едвам ходя. Вчера не ме болеше толкова, но днес нямам сили. Чух от брат му, че е бил починал. По-добре аз да бях умряла, отколкото той миличкия", сподели тя. 

 

Вашите снимки и сигнали за нередности очакваме на сайта ни Novanews.bg, в рубриката „Моята новина”.