Мъж е ранен тежко, след като върху него са паднали парчета от камина

В 26 департамента в Западна и Централна Франция беше обявена тревога поради изключително силните ветрове, от които пострада още един човек тази сутрин, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 

53-годишен мъж беше ранен тежко в Троа. Върху него паднали парчета от камина, срутила се под напора на вятъра. При инцидента е пострадал леко и още един човек. Вчера в Париж двама души бяха тежко ранени след падането на рекламна табела, откъсната от рязък порив на вятъра. 

 

Вятърът по крайбрежието на Бретан и Нормандия отслабна, но тези в северната част на страната остават силни, като достигат от 80 до 100 километра в час и пориви от близо 110 километра в час, съобщава френската метеорологична служба.

 

Вчера ветрове, достигащи 140 километра в час, пометоха Северна и Западна Франция, като предизвикаха огромни вълни по крайбрежието, но материалните щети бяха ограничени. В югозападната част на страната през нощта вълни далеч от брега достигнаха височина 6-7 метра. Няколко от тях дори заляха крайбрежни пътища.