Доцентът защити експертизата си за касапницата пред столичния клуб...

 

„Не съм укривала доказателства и не съм извършвала манипулации по делата за убийствата на сестрите Белнейски и пред дискотека „Соло", това заяви категорично в ефира на предаването „Часът на Милен Цветков" съдебният лекар доц. Мария Грозева.

 

Тя обясни, че няма нищо общо с оправдателната присъда на Илиян Тодоров - единственият заподозрян за касапницата пред столичния клуб. Тогава бяха убити младежите Кирил Въжаров и Васил Александров и бе ранен техният приятел Кирил Димитров.

 

Грозева каза, че експертизата за раните и вида на оръжието на престъпленията показали, че двете жертви са били прободени с кама с тесен гръб, а пострадалият бил намушкан с нож с по-широк гръб. Такъв не бил показан в съда в хода на делото срещу Тодоров.

 

Окончателното заключение, че за убийствата и раняването на Кирил са използвани различни ножове обаче принадлежала на експерти от Института по криминалистика, обясни Грозева.

 

Бащата на Васил Александров – Наско, обаче изрази съмнения в твърдението, че при сбиването между момчетата е използвано повече от едно оръжие. Александров каза още, че се надява това да се окаже при разглеждането на делото на по-горна инстанция.

 

„Ако това стане, ще скъсате ли дипломата си на публично място?", попита почерненият баща, обръщайки се към съдебния медик.  

 

Тя заяви още, че не е правила изследването на ДНК-то, намерено по телата на сестрите Белнейски. То било проведено от молекулярен биолог.

 

Целият разговор с доц. Грозева и Наско Александров вижте във видеото.