"Кулата" засега остава отворена за движение на всички видове МПС

В 9 часа днес бе затворен за движение ГКПП-"Ивайловград". 

 

Още по темата

ГКПП "Кулата" е отворен за движение на всички видове МПС. През нощта струпалите се на българска територия тежки камиони в района са се изтеглили. Служителите на ГД „Гранична полиция“ пропускат движението при облекчен режим.

 

От 20 часа снощи в нормален режим работи и ГКПП "Капитан Петко войвода", през който преминават всички видове МПС. От 3 часа през ГКПП "Илинден" преминават леки автомобили.

 

След разговори вечерта между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, заместник-вътрешния министър Филип Гунев, заместник-министъра на външните работи Валентин Порязов, областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев и заместник-областния управител на Серес Янис Моисиадис и директора на полицията в Серес бригаден генерал Томас Сандрос от гръцка страна, бе постигната договореност за възстановяване на движението в двете посоки на ГКПП "Кулата", съобщиха от МВР.

 

По време на срещите е обсъдена възможността всеки ден в определени часове ГКПП"Кулата" да работи без ограничения, за да не се струпват тирове.

 

Задържаният в Гърция заради преминаването на границата шофьор на камион вече е освободен. Пред Нова той разказва, че е бил държан в ареста около 15 часа.

 

"Колоната тръгна и гръцките власти ме задържаха на самата бариера", разказа Георги. В момента той пътува към Серес, за да се яви в съда по дело за неподчиняване на полицейско разпореждане, което ще се гледа по бързата процедура.