В момента семейството посещава двама психолози

 

"Прибра се раздърпана, течеше кръв. Беше много тежко как може Евстатиев да хвърля вината върху едно невинно 16-годишно дете, което не е имало контакти с момчета". Това заяви в изповед пред Нова майката на 16-годишната ученичка, която обвини в изнасилване бившия кмет на Стрелча. 

 

Още по темата

37-годишната Христина Белухова проговаря за пръв път след случилото се. Тя сподели, че близо месец след задържането на Иван Евстатиев, дъщеря ѝ се възстановява, но е затворена и стресирана.

 

Тя сподели, че момичето все още се стряска, когато види Евстатиев по телевизията с белезници в съда.

 

Семейство Белухови никога не са предполагали, че човек, който познават, ще посегне на дъщеря им. Христина работи като технически сътрудник в община Стрелча вече 12 години,от които три за бившия кмет на града. А съпругът ѝ Георги Белухов дори е бил награждаван от Евстатиев за храброст, когато е спасил живот. 

 

Майката на 16-годишното момиче споделя, че дъщеря ѝ трудно се възстановява от преживяното. Христина вярва на дъщеря си и нито за миг не се е усъмнила в това, че казва истината.

 

"Изключително доверчива и наивна е, тя си е дете още. Вярва на всеки и си мисли, че всеки ѝ мисли само доброто. Ние вярваме в нея, подкрепяме я", споделя Христина. 


Родителите категорично отказват достъп на непознати до детето си. Грижат се да съхранят психиката й и я пазят и от хората, и от медиите. Момичето в момента посещава двама психолози. Не влиза в интернет, за да не чете коментари за себе си.

 

Утре Стрелча се вдига на протест отново, а в петък Районният съд в Панагюрище ще гледа мярката на Евстаттиев по искане на неговите адвокати заради здравословното му състояние. Стрелчани не вярват, че той е болен и искат да остане в ареста дока края на процеса.

 

Цeлия разговор на Тина Ивайлова с майката на момичето, което обвинява Евстатиев в изнасилване, очаквайте в четвъртък в „Здравей, България”.

 

По-рано един от адвокатите на пострадалата обвини бившия кмет, че се е опитал да въздейства на близките на момичето в деня, в който е бил задържан. Вижте подробности!