По това време вътре е имало шестима души

 


Кола влетя в къща в пловдивското село Куртово Конаре. В този момент вътре е имало шест души, включително и дете на една година. Секунди преди това автомобилът скъсал газопровод, което наложило спешна евакуация на хората в района. 

 

Според очевидци колата се е движела с бясна скорост. Първо се удря в електрическия стълб и го поваля, след това автомобилът се удря в централния газопровод. Къса тръбите и започва изтичане на газ.

 

 „Беше много страшно. Беше просто кошмар. С детето преживяхме най-големия ужас”, сподели Даниела Лахтариева. Семейството тъкмо вечеряло, когато се чул страшен тътен и цялата къща се разтресла. Токът спрял и навсякъде започнало да се усеща миризма на газ. Едва когато излизат навън виждат, че лек автомобил се е забил в къщата им.

 

Пожарната пристига за минути и евакуира семейството и хората от близките къщи. Шофьорът на автомобила се е отървал без наранявания. Христо Димитров, който е същото село, твърди че ни си спомня какво е станало. „Не знам как колата поднесе и изведнъж се оказах в къщата. Не съм употребил и грам алкохол. Тестваха ме с дрегер”, разказа той. Христо не си спомня с каква скорост е карал. „Със сигурност не се движех с висока скорост, това мога да кажа”, заяви той.

 

Това е третата кола, която се забива в къщата на семейството. Затова сега настояват на улицата да бъдат поставени легнали полицаи. Фамилията наскоро се върнала от САЩ, а преди дни ремонтирала къщата си. В четвъртък сутринта екипи на енергоразпределителното дружество възстановиха електрозахранването в дома на семейството. Още тази сутрин е била спряно изтичането на газ. Няма опасност за хората в района. 

 

Репортер: Благой Бекриев