Забраната за Пеевски и Доган е репресия на разюздан диктатор, смята Юлий Москов

 

"Забраната за влизане в Турция за Доган и Пеевски е репресия на един разюздан диктатор. Заплахата, която се съдържа в това действие на Ердоган е: "Всички вие,

Още по темата

български турци, ако не отидете при Местан, ще ви наложим същата мярка и вие няма да можете да отивате в Турция". Това заяви за "Здравей, България" журналистът Юлий Москов, ден след като в турските медии излезе информация, че почетният лидер на ДПС Ахмед Доган и депутатът от същата партия Делян Пеевски нямат право да влизат в южната ни съседка. 

 

Той посочи, че проблемът за Анкара са българските турци, които живеят в Турция, защото според него на изборите те обикновено гласуват срещу Ердоган. 

 

"Лютви Местан е слаб политик, неубедителен. Стана ясно, че той няма да може да поведе силна нова партия. Как ще създаваш партия ДОСТ - това е турска дума, която значи "приятел, другар". Значи те са "достове" с Ердоган", коментира Москов.

 

"Това, което се прокрадна до нас чрез препечатки от турски медии, поражда подозрения за контрабанден канал на цигари, свързан с Пеевски", уточни Коритаров.  

 

"Всички тези твърдения са дълбоко нелепи. Тук мирише на турски ботуши. Как да си го представям? Ахмед Доган  кара тир с контрабандни цигари, а Делян Пеевски си е купил будка на площад „Таксим” и ги продава, така ли? На контрабандистите не им забраняват да посещават държави. Тях ги арестуват", контрира Юлий Москов. 


Относно определенията в турски медии, че Доган е агент на Москва, Юлий Москов коментира: "Недопустимо е Турция да се занимава с това какво отношение има към Русия един български политик. Това е брутална намеса с ботуши в работите на една суверенна държава". 

 

Москов определи като "клевета без доказателства" публикацията в престижното германско "Шпигел", в която Пеевски бива наречен "айсберг на корупцията".