И българските шофьори започват да стачкуват

 

Блокадата на българо-гръцката граница продължава. На граничен пункт „Кулата” пропускането става по договорения преди дни график, тирове бяха пропускани само от 11 до 15 часа.

Още по темата


На „Капитан Петко войвода” леки коли и камиони не се пропускат от 10:30 ч. днес. Блокада има на „Илинден”-„Ексохи”. Там камионите не вървят от дни, а леките коли и автобусите се пропускат само  в часовете от 3 до 5 следобед.


Пунктовете „Маказа”, „Златоград” и „Ивайловград” работят нормално. Българските превозвачи продължават да са в стачна готовност.


„Ще стачкуваме, задължително ще стачкуваме. Ще затворим пак границата. Няма смисъл просто. Както те правят с нас и ние така ще правим с тях. Не работят максимално бързо, за да могат да ни изчистят. Снощи останаха минимум 50-60 камиона преди паспортното от гръцка страна и ги затвориха колегите”, разказа Георги, шофьор на камион.


„Колегите казват, че е страшно надолу. Спират и не е сигурно. Тази стока трябваше да я откарам в Атина, но заради това, че няма сигурност, ще я дадем на куриерите и те ще вземат парите вместо нас”, разказа Ивайло Златинов, шофьр на камион.