Заседанието започна, а хората протестират пред Районния съд в Панагюрище

 

Съдът решава дали да пусне на свобода Иван Евстатиев, обивнен в изнасилване на непълнолетно момиче. Искането на защитата е бившият кмет на Стрелча да бъде освободен под гаранция заради влошеното му здраве.

Още по темата


Протест пред Районния съд има в Панагюрище. Повече от три часа стотици хора от Стрелча чакат решението на съда за това дали бившият им кмет ще остане в ареста.


Заседанието започна. В залата са както адвокатите на Евстатиев, така и петимата експерти, изготвили петорната експертиза за неговото здравословно състояние. Евстатиев тази сутрин е бил изписан от болницата след две седмици престой там и прекаран инсулт. Но в момента е мистерия къде се намира той, защото го няма в следствения арест в Пазарджик, няма го и в Пазарджишкия затвор, няма го и в съдебната зала, където се гледа делото срещу него.


„Надявам се съдът да потвърди мярката за постоянно задържани под стража и в никакъв случай да не го пуска под домашно лечение. Ще бъда вътре в залата и ще гледам да съм възможно близко до него. Да го погледна в очите”, коментира пред Нова телевизия бащата на насиленото момиче Георги Белухов минути приде да започне делото.