Георги Чинев твърди, че е имал само 73 000 лева в банката

 

След като стана ясно, че десетки представители на съдебната система са имали в КТБ суми, значително по-високи от тези, които са декларирали, един от тях заяви, че е станала грешка.

 

 „Не пожелавам на никого да е в подобна ситуация - да трябва да обяснява, че няма едни пари и затова не ги е декларирал”, заяви заместник-районният прокурор на Бургас Георги Чинев. Според списъците на КТБ, той имал в банката близо 130 000 лева в три сметки. Според него, обаче истината била съвсем друга. 

Още по темата

 

„Сметките са две с обща наличност – около 70 000 лева, които след олихвяването са 73 000 лева.Това е наличното и платеното. Няма как да бъдат състоятелни твърденията, че не съм декларирал нещо, което никога не съм имал”, заяви Чинев.

 

Пиарът на КТБ обясни, че грешка няма, защото публикуваните списъци не отразявали наличността в сметките при фалита на банката. Те всъщност показвали пиковите стойности в сметките на хората и то в рамките на 5 години.

 

Според прокурор Чинев обаче внушението е друго. „Внушението е, че аз съм един банален злодей, един корумпиран търгаш. Не може с лека ръка да се слагат на карта професионалната чест и човешкото достойнство”, каза още той.  Затова Чинев внесе жалба до синдиците с молба списъците да бъдат поправени.

 

„Аз трябва да се обяснявам, че нямам около 60 000 лева и ако някой твърди, че са били налични, то тогава питам защо те не са ми изплатени и не следва ли това да бъде сторено”, добави Чинев.

 

От КТБ заявиха, че който не е съгласен с публикуваното, може да  поиска разпечатка на движението по сметките си. А ако има грешка, тя ще бъде поправена.