Големите спортни медии отразиха скръбната вест, фенове засипаха социалните мрежи със съболезнователни послания

 

Големи спортни медии от цял свят отразиха скръбната вест за смъртта на футболната ни легенда Трифон Иванов в събота.


Електронните издания на немски, австрийски, британски, холандски, френски и дори азиатски медии съобщават за кончината на великия ни защитник и публикуват негови снимки.

Още по темата


Австрийският сайт „Kronen Zeitung” определя като „шокираща” вестта за смъртта на „Легендата на „Рапид Виена”.

 

Австрийските вестници припомнят силните му игри в европейските клубни турнири и финалът на „Рапид” срещу „Пари сен Жермен” през 1996 г., в който Трифон Иванов взе участие.

 

Популярният австрийски "Курир" нарича българският защитник "култов". Също като у нас, безкомпромисната игра на Трифон Иванов го превръща в любимец на феновете. През двете си години във Виена, той е сред най-обичаните играчи на големият отбор на „Рапид” от средата на 90-те. 


Вестникът илюстрира материала си с моменти от кариерата на Трифон Иванов и битките му на терена с играчи като Ален Бокшич от „Ювентус” и Ерик Кантона от „Манчестър Юнайтед”.


Испанската преса също говори за Трифон Иванов. Българинът игра три сезона в „Бетис Севиля”. Вестниците на Пиринеите го наричат "легенда на българския футбол". Испанците акцентират повече върху успехите му с националния отбор. Но отбелязват, че Иванов е бил уважаван в Севиля и е станал капитан на „Бетис”. 


В Швейцария също съобщават тъжната вест. Трифон Иванов игра там в отбора на „Ксамакс”.


"Тъжим за една култова фигура във футбола",пишат швейцарски издания и припомнят колоритния прякор на Трифон Иванов в алпийската страна - Българският вълк.  

 

В социалните мрежи валят съболезнования към семейството на Иванов от хиляди покрусени негови фенове. В коментарите преобладават думите „легенда” и „герой”.


Златните ни футболисти от Световното в САЩ’94 също споделиха пред Нова, че са дълбоко покрусени от новината за внезапната смъртта на техния приятел и съотборник.

 

"Напусна ни един от най-големите футболисти от нашето поколение - Трифон Иванов. С него сме израснали заедно, учили сме заедно в спортното училище във Велико Търново, играли сме заедно във всички юношески национални формации, в "Етър" и в мъжкия национален отбор. За него мога да кажа, че с пълна сила важи правилото „Човек с Главна буква“! Никога няма да забравя неговата несломима воля за победа, която ни е помагала в много важни и решителни мачове! Характерът му и чувството му за хумор. Загубих приятел, а футболът ни - един голям мъж! Изказвам своите най-искрени съболезнования на близките на Трифон! Сбогом, приятелю!", написа Красимир Балъков в личния си сайт.