Взривила се е кола-бомба

 

Голяма експлозия срещу щаба на Военноморските сили в Анкара, Турция. Починали са 28 души, а най-малко 61 са ранени. Има опасения, че броят на жертвите ще нараства. 

 

Взривила се е кола-бомба. Тя се е врязала във военен конвой, спрял на светофарите на булевард Иньоню. В центъра на града гори голям пожар. Стълб от дим се вижда от километри. Районът е отцепен от силите за сигурност. На мястото са пристигнали около 20 линейки, уточнява CNN Türk. Засега няма подробности кой е извършител на нападението. 

 

Премиерът Ахмет Давутоглу отмени планираната си визита в Брюксел. Говорителят на управляващата Партия на справедливостта и развитието определи в Twitter случилото се като "акт на тероризъм". 

 

Tурският висш съвет по телевизия и радио въведе ограничения по отразяването в медиите на терористичния акт в Анкара.


„Забраната е свързана с показване на мястото на терористичния акт в ефир, излъчването на самия взрив и случилото се след него, както и показване на жертвите“, каза чиновник от институцията. 

 

Атаката идва в момент, в който Турция провежда голяма операция срещу кюрдски отряди както на своя територия, така и в Северна Сирия.

 

Видео: Ruptly

 

Видео: Ruptly

 

Видео: Ruptly