Кражбите в селото продължават

 

Времето минава, но страхът в Мало Бучино остава, защото повече от месец  мъжете, които обраха няколко къщи в селото, са на свобода. От полицията разпознали единия, но не можели да го хванат, защото се укривал.

 

Кирил е една от многото жертви на крадците, заснети от охранителните камери. Олекнал е с 1000 лева.  На Христина пък й липсват 700 лева и всичките й бижута. Не вярва, че мъжете нахлули в дома й ще бъдат заловени.

 

 „От полицията ми дадоха един номер, на който да звъня, ако искам нещо да кажа. Няколко пъти звъня, никой не ми отговаря там”, оплака се тя. „Непрекъснато сме в страх. Кучетата залаят ли, някакъв лек шум чуя ли, моментално се събуждам. Не може да се спи спокойно”, сподели тя.

 

От няколко дни не спи и съседа на Кирил. И него пробвали да го оберат. „Крадецът е влязъл, но лампите са светнали и крадецът се е чудил накъде да избяга. Не е влязъл в къщата, само в двора и е избягал. Пак е бил с качулка”, разказа Кирил. Отскоро в Мало Бучино, вършеела и друга групичка крадци. Обрали станцията на мобилен оператор , но ги хванали.

 

Докато чака полицията да хване крадците той се въоръжава. „През нощта спя с нож до мен”, разказа Кирил.  Христина и съседите й, пропищели от кражби, предлагат да вземат правосъдието в свои ръце.

 

„Ако той влезе в моята стая, защо мъжът ми да не се отбранява с оръжие? Какво ще търси той в моята стая посред нощ и изобщо в моя двор, който е заключен?”, попита Христина. Съседът й - Христо Данков пък смята, че срещу наглите крадци трябва да се стреля, но само – от кръста надолу.

 

От МВР ни увериха, че търсят крадците. Или поне единия, който се укривал. Напомнят и че в селото обикаля патрулка.  

 

Отскоро в Мало Бучино вършее и друга групичка-крадци. Обрали станцията на мобилен оператор, но ги хванали.


"От станцията са откраднали акумулатор, заземителните шини и нафта. Резорвоарът за нафтата има датчик, който е отчел, че се точи нафтата и са дошли сота и са ги заловили", разказва Борис Николов.