Става дума за кръг, свързан с ръководството на ДПС, коментира Огнян Минчев

 

„Според мен това, което се случва, освен, че е продукт на вътрешни, политически взаимоотношения в България, е и въпрос на една изключително драматично променяща се обществена среда”, заяви в студиото на „Здравей, България” политологът Огнян Минчев.

 

Той коментира спрени в последната една седмица големи обществени поръчки, сред които и тази за изграждането на част от магистрала „Хемус”.

 

„Не бива да забравяме, че голяма част от всички тези обществени поръчки са свързани с кръга, който е гръбнакът на олигархията в България през последните години. Този кръг е свързан с ръководството на ДПС и с тези фигури, които стоят плътно зад ДПС", заяви Минчев.  Някои политици метафорично ги наричат библиотекарско- сарайската групировка. Те до голяма стене контролират икономическия процес”, каза още Минчев. 

 

„Имаше политическа атака във връзка с тези процедури, има създадени съответни обществени настроения и е нормално да се вземе политическо решение ,за да се върви в посока на защита на обществения интерес”, коментира от своя страна  Георги Харизанов от Институт за дясна политика. 


 
Приключи митът, че олигархията диктува на изпълнителната власт”, убеден е Харизанов. „Очевидно е от последните дни, че това не е така”, подчерта той.