А имахте, когато искахте пари, отговори му депутатът Емил Димитров

 

 „Не бива от политически и икономически проблем да се прави на проблем между двата народа. Гърция има големи инвестиции в България. Проблемът трябва да се реши от политиците, а не от хората на пътищата”, заяви в предаването „Здравей, България ” гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис. 

 

Той обясни, че гръцките фермери от Серес не са пред парламента в Атина, защото им е по-изгодно да са на границата и така стачните им действия били по-ефективни.

 

„Политиците са виновни и в момента Гърция няма правителство, съгласен съм", заяви депутатът от ПФ Емил Димитров - Ревизоро. 

 

„А имахте правителство да искате пари, имахте правителство да искате от ЕС. И ние дадохме и не съжаляваме, че сме помогнали. Но сега втори път плащаме цената със загубите по границата. Болен здрав носи! Дадохме от себе си пари на гърците при положение, че си живееха добре. А сега втори път да плащаме цената”, коментира Емил Димитров. 

 

Йоаким Каламарис обаче е категоричен, че кредиторите не са превели пари на Гърция и в реалната икономика на страната не са влезли никакви пари. 

 

„От пет години обикновените хора усещат, че някой спекулира на техен гръб”, заяви Йоаким Каламарис. 

 

Целия разговор гледайте във видеото