От наша територия не може да решим проблеми, които са на гръцка, каза тя

 

От наша територия не може да решим проблеми, които са на гръцка територия. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова във връзка с блокадата на границата с Гърция, предаде БГНЕС.

 

Доколкото толкова време не може да се намери решение на този натиск, според Бъчварова, могат да се направят тълкувания за целенасочено бездействие на гръцките власти, насочено срещу страната ни.

 

„Днес очаквам разговор с гръцкия си колега, който също полага усилия и се надявам да решим тези проблеми. Запитана дали одобрява действията на българските превозвачи, Бъчварова заяви, че те са аналогични действия. "Няма механизъм, по който този род спорове да бъдат решавани по достатъчно добър начин, стигаме и до такива случаи”, уточни вътрешният министър.

 

В коментар на изказване на Атанас Атанасов за библиотеко-сарайски интереси в МВР, и дали има данни за такива служители, Бъчварова заяви, че възлага проверка за всеки сигнал, който има срещу служители на МВР. Досега, обаче до нея такъв сигнал не е достигал. „В хода на работата на МВР нямам основание да се съмнявам, че съществува такава обвързаност. Тя не може да бъде изключена, но такива сигнали срещу служители в МВР не съм получавала”, поясни още Румяна Бъчварова. 

 

 

Видео: БГНЕС