Повод бяха изказвания на съпредседателя на "Реформаторския блок"

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заплаши да съди Радан Кънев. Поводът са твърдения на съпредседателя на Реформаторския блок, че заместникът на Бойко

Още по темата

Борисов имал общо със спрени от премиера обществени поръчки.

 

"Следя много внимателно коментарите на Радан Кънев. Дори съм ангажирал адвоката си Менко Менков и само чакам да направи това изказване, от което да мога да му заведа дело за клевета. Защото няма да търпя подобен човек като Радан Кънев да ми дава морална оценка за моите качества. Просто само чакам. Доколкото знам, има някакви намерения да го направи", заяви Цветанов, цитиран от "24 часа". 

 

"Надявам се, че ще излъчите в пълния вариант репортажите си, които сте направили с Кънев, за да мога да се възползвам от материала за съда", настойчиво препоръча той на журналисти.

 

В отговор на заканата съпредседателят на Реформаторите коментира пред журналисти: "Ако г-н Цветанов иска да води дела, е добре дошъл да води дела, но по принцип е хубаво, когато човек няма чувство за хумор, да чете внимателно, защото иначе стават недоразумения". 

 

Припомняме, че вчера Кънев написа в профила си във Facebook следното: "Безспорно, при прекратяването на поредица обществени поръчки, свързани основно с кръга около Пеевски, Валентин Златев и Цветан Цветанов, премиерът върви по ръба на закона".

 

В сряда кабинетът спря обществени поръчки на обща стойност 700 милиона лева. За едната отново има данни за свързаност с депутата Делян Пеевски.