Нова схема на телефонните измамници в Русе

 

Нова схема на телефонните измамници в Русе. Успяха да излъжат и 11-годишно момче. Това е прецедент за града, след като досега в "капаните им" попадаха най-вече възрастни хора. 

 

"Мамо, ти добре ли си?” – това чува майката Снежана от сина си, два часа след като телефонни измамници са го накарали да намери пари, за да я спаси. Всичко започва във вторник, когато в дома на семейството звъни мъж, представил се за лекар. Детето е само вкъщи. Казва, че майка му е претърпяла злополука и се налага спешна операция.

 

Следобед Снежана и съпругът й се прибират от работа и детето го няма. Бързал е да предаде всичко на измамника лекар, който няколко пъти е сменял мястото на срещата и е карал притесненото дете да обикаляло квартала. Момчето е предало пари и бижута на непознат мъж край автосервиз. Родителите намират 11-годишния си син след повече от един час издирване. 

 

Семейството ще търси помощ при психолог за своето дете, а майката иска да предупреди всички родители да внимават. Според потърпевшите предадените пари заедно с бижутата се равняват на около 2000 лева. От МВР разследват случая.