Разговорите обаче отново не дадоха резултат

 

 

Български превозвачи и гръцки фермери проведоха втора среща на граничен пункт „Кулата”. Това каза Йордан Арабаджиев от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), цитиран от Агенция „Фокус”.

Още по темата

 

Разговорите обаче не доведоха до резултат. Шестте граници остават блокирани, докато няма ясни гаранции от фермерите, че ще си вдигнат тракторите от граничните пунктове, уточни Илиян Филипов от БАСАТ.

 

„Срещата мина, но хората, които дойдоха от гръцка страна нямат компетентността да поемат гаранции, че няма да се блокира повече границата. От наша страна присъстваха на срещата присъстваха четири души. Съответно прекратихме срещата, поради това, че те казаха, че това, което искаме не зависи от тях и реално няма с кой да преговаряме”, посочи той.

 

„Не мога да кажа каквото и да било повече, понеже не съм там. Пътувам за ГКПП „Капитан Петко войвода”, посочи той.

 

По-рано днес опитите за преговори за вдигане блокадата на ГКПП „Кулата” се провалиха. За трети път българските власти направиха опит да решат проблема  по границата ни с Гърция и инициираха среща с представители на властта от другата страна на браздата. Вместо това, обаче на "Промахон" ги чакаше само един гръцки тракторист.

 

"Те отказаха да местят тракторите. Шефът на полицията на Серес беше там, не може да поеме ангажимент, че ще може да осигури буферна зона или коридор, по който де са освободи трасето“, каза министър Московски.
 

"Какво да говорим, те се подиграват зловещо с нас. Просто съм възмутен от дъното на душата си. Такава подигравка с България не съм виждал никога", каза още той. 
 
 

Видео: БГНЕС

 

Припомнете си подробности: