Местните твърдят, че незаконните гонки се организират всяка неделя

 

Оцелелите от тежката катастрофа в Сливен нямат спомен, как се е стигнало до инцидента. И днес не стана ясно, кой точно е виновен за сблъсъка на старата самолетна писта край града. 

 

110 км/ч. На толкова е закован скоростомерът на автомобила на оцелелите. Мощната кола се забива странично в друг автомобил. Причината - шофьорите се опитали да покажат на 20 души публика кой владее по-добре въртенето на гуми.

 

Просто решихме да отидем, защото знаем, че всяка неделя там има сбирка. Събираме се там - коли , мотори”, разказа пред Нова телевизия Драгомир Динев, оцелял при мелето. 

 

Местната власт и полицията не са чували за неделните сбирки.  

 

„През последната година и поливна такива инциденти е нямало”, заяви Стоян Марков, зам.-кмет на Сливен. 

 

„Може би по един-два пъти в месеца наш автомобил отива там. В момента на отиването, те се разотиват”, заяви Тодор Тодоров, шеф на „Пътна полиция" – Сливен.

 

За охраната на летището се грижи Общината.

 

„Нямам вчера никаква информация от охранителя. Аз разговарях с охранителя, който е там, и той каза, че е видял сутринта към 08:00 часа струпване на доста хора. Тогава го питах, защо не ни е информирал. Каза, че защото те често се събирали”, заяви Тодор Тодоров.

 

Достъпът до пистата е възпрепятстват с бетонни ограждания. След инцидента, взел две жертви, неефективната ограда ще бъде сменена с двутонни бетонни блокове. Монтажът им трябва да се случи до края на седмицата.  

 

„Аз съм в шок от това, което се случи. Това са най-добрите ми приятели. Много добри. Съжалявам!”, заяви оцелелият Драгомир.

 

Все още не е ясно, кой е причинил катастрофата. Разпитват се свидетели и се чакат експертизи, които трябва да дадат отговори по случая до дни

 

 

Припомняме ви, че две момчета загинаха, а други трима бяха ранени след гонка на изоставено летище край Сливен. Инцидентът стана вчера около обяд. Оцелелите си прехвърлят вината за инцидента.

 

Местните твърдят, че незаконните гонки се организират всяка неделя. Очевидците обаче разказват, че вчера гонка не е имало, а две коли са правили осморки и така се е стигнало до инцидента.

 

Шофьорът на едната кола е тестван за алкохол, резултатът е отрицателен. Предстои да излязат резултатите и на другия шофьор. Всички момчета в автомобилите са били без колани.