НСО нащрек: Борисов и Пеевски заплашени с убийство

 

„Държавата, в която посред бял ден могат да използват „Калашници” в магазин с много хора, е такава държава, в която може и премиерът да бъде заплашван. Оказва се, че това да те пази Националната служба за охрана, не е никаква гаранция, защото пликът с куршума показва, че НСО е една служба, която трябва да се отстрани. Щом министър-председателят и депутатите могат да бъдат заплашвани с убийство, какво остава за обикновените хора. И се оказва, че една женица с метла напада нападателя си и успява да го изгони от магазина. Дали всички не трябва да се въоръжим с метли?”, коментира в студиото на „Здравей, България” бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов.

 

„Повечето хора смятат, че това е PR акция, а не истинска заплаха. Ако това е така, премиерът незабавно трябва да уволни всичките си пиари. Но аз не вярвам, че те не си дават сметка, че такава новина за писмо с куршум, проникнало в Министерския съвет, може да доведе до някакви възхитителни реакции в стил „Браво, юнак!” Разбира се, че такива реакции няма. Реакциите са други – по-скоро на чувство за безредие, лична несигурост и за хаос в държавата. Но според мен заплахата към премиера Борисов е реална”, коментира журналистът Анна Заркова.

 

Още по темата

Относно заплахата срещу Делян Пеевски и гардовете от НСО, които вече го охраняват, журналистът Стефан Ташев заяви: „Това е трети атентат, готвен срещу Пеевски".

 

Припомняме, че вчера в Министерския съвет бе получена заплаха за премиера Бойко Борисов. В деловодството на МС пристигнало писмо със снимка на министър-председателя, патрони и заплашителни послания, изписани с изрязани от вестници букви. Вече са проведени разпити на служители от МС.

 

„Нито ми е за първи, нито за последен път”, коментира Борисов и призова темата да не се разисква публично, защото "и детето ми се плаши".

 

Премиерът си обяснява заплахата със спрените в последната седмица куп обществени поръчки, както и с пресечените контрабандни канали.

 

„Уверен съм в правотата на това, което правя. Ако някой си мисли, че ще ме изплаши и ще ги оставим да правят пак, каквото си искат, няма да стане”, категоричен бе министър-председателят.

 

 

Няколко часа по-рано в понеделник стана ясно, че на депутата Делян Пеевски е назначена охрана от НСО заради подготвен опит за убийството му.

 

"В петък постъпи информация по делото за опит за убийство на Алексей Петров, че при провеждане на беседи и последващи следствени действия, е придобита значима информация, която се отнася за подготвен опит за убийство на депутата Делян Пеевски", заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

 

Костов каза, че подготовката продължила два месеца и включвала доста подробна информация за навиците на депутата и места, които е посещавал, без това да е медийно огласявано.