ВСС ще проверява действа ли прокуратурата като „шпиц команда”

 

„Не останах с впечатлението, ако мога да се изразя по възможно най-деликатния начин, че колегите на следовател Атанасов подкрепят основните тези, които той изрази”. С тези думи главният прокурор Сотир Цацаров, който се срещна с работещите в Столичното следствие, коментира твърденията на следователя Бойко Атанасов.

 

Още по темата

Припомняме, че комисията по професионална етика и превенция на корупцията във Висшия съдебен съвет (ВСС) ще проверява твърденията на следователя Бойко Атанасов, според когото в Столичното следствие има наказателни бригади за политически поръчки. 

 

В понеделник в ефира на „Здравей, България” Атанасов заяви, че „разследвания на дела, които са свързани с престъпления по високите етажи на властта, се извършват от органи, които са различни от законовите”. Той обвини прокуратурата, че действа като „шпиц команда”, така че да държи министри и депутати в подчинение със заведени уж срещу неизвестен извършител дела.

 

Цацаров поискал да бъдат изразени позициите му, ако се гледат очи в очи, предаде БГНЕС.

 

„За съжаление чух само изявление, че колегата подкрепя всичко онова, което е казал по медиите”, каза Цацаров.

 

Главният прокурор помолил Атанасов да се извини за твърденията си, че главният прокурор вместо да купи техника за следствието, е купил скъпи телефонни апарати. 

 

„Прокуратурата не е купувала дори най-евтините телефонни апарати. Мисля, че поне за това постигнахме някакво съгласие”, заяви Цацаров.