Задържаните са заподозрени в изнудване на фирми и бизнесмени

 

Масови арести на данъчни във Велико Търново. Осем служители на НАП бяха задържани по подозрение, че са рекетирали фирми. При акцията е арестуван и общински съветник. Според първоначалната информация групата спестявала данъчни ревизии срещу огромни суми. 

 

Highslide JS
 

Рано тази сутрин агенти на ДАНС нахлуха в Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. Те проверяваха кабинети и документации почти през целия ден.

 

Криминалистите са претърсвали и жилища и коли на заподозрени. От прокуратурата твърдят, че иззетите документи говорят за организирана престъпна група. Един от най-нисшите в йерархията й е Младен Векилов – данъчен инспектор от Лясковец. Негови съседи разказват, че отскоро води висок стандарт на живот.

 

Сред първите задържани бяха двама бивши директори на агенцията във Велико Търново. Един от тях беше избран за общински съветник на последните избори. Схемата за изнудване на фирми е започвала с назначаване на ревизия за поне три години назад. 

 

За да не се стигне до акт, данъчен от групата се обаждал на набелязаните фирми и предлагал разрешаване на проблема срещу процент от печалбата на дадена фирма. Групата е задържана за 24 часа.

 

Репортер: Мартин Георгиев