Контраблокада от понеделник за гръцката продукция, ако не освободят границата дотогава

Съюзът на международните превозвачи потвърди намерението си, което беше изразено на брифинга в сряда, да отвърне с реципрочни действия на блокадата на гръцките фермери, блокирали българо-гръцката граница. 


 
„Създадена е организация за контрапротест, в случай че гръцките фермери не премахнат блокадата най-късно до 09.00 часа в понеделник, 29.02.2016 г. Ако срокът не бъде спазен, контраблокадата ще бъде факт, считано от 09.00 часа на 29.02.2016 г. /понеделник/. Блокадата ще засегне единствено товарни автомобили и микробуси, натоварени с гръцка селскостопанска продукция”, се казва в съобщението на Съюза на международните превозвачи. 


 
Оттам допълват, че превозните средства, натоварени с гръцка земеделска продукция, няма да бъдат допускани на територията на България, независимо дали нашата страна е дестинация на доставка или се извършва транзитно преминаване през територията ни.


 
Контраблокадата ще бъде приложена на граничните пунктове„Кулата” – „Промахон”, „Илинден” – Ексохи”, „Капитан Петко войвода” – „Ормениеон”, „Маказа” – „Нимфея”, както и „Гюешево”, „Логодаж” и „Златарево”.

 

Припомнете си какво се случи в сряда във видеото: