Той е служител на общинската фирма за охрана

 

Задържан е шофьорът-убиец, който преди по-малко от месец блъсна две сестри на пешеходна пътека в близост до автогарата на Стара Загора и избяга, съобщиха от Окръжната прокуратура в града.

 

Задържаният Ангел Д., на 51 год., е служител на общинската фирма за охрана и работи на градския пазар, пише БГНЕС.

Още по темата

 

При задържането на мъжа са иззети дрехите, с които той е бил по време на катастрофата. Извършен е оглед и е иззет лекият му автомобил. От предния десен фар на колата е иззет биологичен материал.

 

Ангел Д. е задържан за срок до 72 часа. Предстои в Окръжен съд – Стара Загора да бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража”.

 

Разследването по делото продължава, като предстои назначаване на експертизи, изготвяне на заключенията на назначените по досъдебното производство експертизи и други действия по разследването.

 

Припомняме, че инцидентът стана на пешеходна пътека на кръстовището на булевард „Славянски” с улица „К. Ганчев” в Стара Загора на 11 февруари.

 

66-годишна жена е загинала на място, а друга - на 61 години, бе откарана в старозагорската болница. Жената е със счупена дясна подбедрица и наранявания в дясно рамо.

 

„Само се чу един трясък. Само се обърнах така леко и видях сестра ми беше свита на топка”, разказва Пенка, оцеляла при инцидента.


Това са последните спомени на оцелялата при инцидента 61-годишна жена. Сестра й умира на място. 20 дни след жестоката катастрофа избягалият шофьор вече е в ареста. Той е на 51 години и работи в общинската охранителна фирма. От 2 години местоработата му е на централния пазар в града.


Веднага след инцидента Ангел е дошъл на работа тук в общинските пазари, където е бил охранител и по нищо не личало, че се е случило нещо извънредно.


Преди няколко дни разследващите пристигнали в сервиза на брата на Ангел Донев. Дотогава никой от близките му не знаел, че той е причинил инцидента. Има съмнения, че е ремонтирал колата си тук, но братът отрича.


„Той си е сменил някъде стъклото и това е. Знам ли защо е избагал. Това му казвам, че не е трябвало да бяга, да не се усложняват нещата и за нас и за него”, обяснява Дончо Донев - брат на задържания.


Ангел имал тежък живот, разказват близките му и така обясняват защо е избягал от мястото на инцидента. Предстои от прокуратурата да поискат постоянен арест за шофьора.


„Следва да бъде назначена автотехническа експертиза, която да устаниви механизма на ПТП-то, скорост, опасна зона”, обяснява Нейка Тенева – говорител на Окръжна прокуратура - Стара Загора.


Ако бъде осъден, Ангел Донев ще лежи в затвора между 3 и 10 години.


Репортер: Димитър Иванов