От службата потвърдиха за инцидента

 

Автомобил на Националната служба "Охрана" е блъснал пешеходец пред Народното събрание. Пред Нова от службата потвърдиха за инцидента и обясниха, че ще проучат какво точно се е случило и ще изчакат заключенията на СДВР. 

 

На кадрите, с които Нова телевизия разполага, ясно се вижда как автомобилът удря Атанас Русев, докато той пресича. Веднага след това шофьорът спира срещу сградата на парламента, разговаря с намиращите се там полицаи,  а малко по-късно идва и линейка. Пострадалият е добре, отървал се е без никакви наранявания, а пристигналият на място екип само е премерил кръвното му налягане. 

 

Мъжът е отивал към протеста пред парламента заради промените в Закона за Черноморското крайбрежие. Текстовете предвиждат тоталната забрана за нощуване, къмпингуване и паркиране в зоната до 100 метра от морето.  Мъжът твърди, че е пресичал правилно и смята, че е извадил късмет, че колата го е ударила леко.

 

"Пресичам си на пешеходната пътека пред Народното събрание и една кола - възможно най-луксозната, ме блъска. И всички ме убеждават, че аз съм виновен", разказа Русев. 

 

В този момент движението се е регулирало от пътен полицай. Тепърва по записите от камерите ще се установява кой е нарушителят в ситуацията. 

 

 

"За протеста съм дошъл, но даже не мога да стигна до протеста, щото ще ме убият пред парламента", уточни Русев.  

 

Все пак, напълно невредим, макар и много гневен, той успя да се включи в протеста срещу намерението на депутатите да забранят паркирането, нощуването и къмпингуването по плажните ивици.

 

Поправката се появи покрай иначе широко одобряваната идея на депутатите да забранят всякакви концесии, строителни и търговски дейности на три от девствените плажове по българското черноморие - Иракли, Карадере и Корал. 

 

Екоактивистите настояват за дивото къмпингуване да се въведе регламент, а не забрани. Властта обаче е на друго мнение. 

 

След кратката и напрегната среща пленарната зала реши, че се забранява паркиране и палатки по плажа. Нощуването под звездите остава разрешено.