Строителството ще бъде завършено още края на юни

 

На 31 юли ще бъде готово разширението на метрото до кв. "Хладилника".

Още по темата

Строителството ще бъде завършено в края на юни, а през юли ще бъдат извършени комплексните изпитания по трасето. Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери работата в района на бъдещата станция "Витоша".

 

Очаква се участъкът с дължина от над 1 километър да бъде завършен през юни. Новата спирка ще се използва от 370 000 пътници дневно. Станцията ще има 6 входа, а общате й цена е над 42 милиона лева. Вече започна и строежът на третия лъч на метрото. Той трябва да е окончателно завършен в средата на 2019 г.

 

Междувременно, продължава строителството на третия лъч от метрото. Това ще предизвика и няколко нови транспортни тапи. В края на март ще бъде изцяло спряно движението по булевард "Патриарх Евтимий" и НДК. Автомобили няма да се движат и по булевард "Гоце Делчев" и Житница в Красно село. Новата организация на движението ще продължи година и два месеца.    


Централният булевард "Патриарх Евтимий" ще бъде затворен през март. 

 

"Ще бъде много тежко движението в тези участъци", предупреждава кметът на София Йорданка Фандъкова. 

 

Затварянето се налага, за да се построят подземните участъци от новото метро. 

 

Един от обходните маршрути ще бъде тунелът под НДК, който ще стане двупосочен. За целта се премахват трамвайните релси в тунела. 

 

Втората линия на метрото също ще бъде удължена. Засега последната му станция е "Джеймс Баучер". След няколко месеца ще е готова и новата станция - "Витоша". Очаква се да я ползват 20 хиляди души. 

 

Подземната железница в квартал "Хладилника" се строи вече две години. А след още три години и половина метрото ще свързва седем квартала на София. А с пускането на третия метродиаметър по всички линии, всеки ден ще се возят повече от половин милион души.