Разчлененото тяло на Иван Георгиев бе открито в завод за рециклиране на отпадъци

Убитият и нарязан българин в Атина е жертва на свой приятел. Това е признала партньорката, с която е живял 41-годишния Иван Георгиев.

Още по темата

 

П. от Горна Митрополия е описала пред полицаите, че приятел на Иван го е ударил по главата в дома им в квартал "Неа Халкидона", след което двамата заедно са прехвърлили трупа в банята, разчленили го и сложили в чували. 

 

"Изхвърлихме мебелите, почистихме всичко, боядисахме стените, изхвърлихме вещите му и се уговорихме какво ще кажем на полицията при положение, че започнат да го търсят", са думите на партьорката на Иван. 

 

"В един момент ги чух да се карат в хола. Отидох да видя какво става и разбрах, че се карат за пари. И двамата работеха като преводачи в един адвокатски офис. Сборичкаха се, приятелят му взе едно дърво и започна да го удря по главата. Когато падна в безсъзнание, го преместихме във ваната. А след като го изхвърлихме се върнахме в къщи и почистихме всичко", свидетелства 43-годишната жена. 

 

Гръцката полиция е арестувала П., както и 45-годишния Д.К. от Габрово, посочен от нея като извършител, съобщават Агенция "Фокус" и TO VIMA.

 

Полицията издирва и сина на жената, който е заминал за България. Според близки на Д.К. същият категорично отрича да има някаква връзка с убийството и е натопен. 

 

Д.К. е семеен с две деца. Семейството му живее в Атина. Той е задържан в момент, когато е придружавал сестрата на убития до полицията. 


Българите са в шок не само от новината за жестокото убийство, но и заради ареста на Д.К., който е един от основателите на първото българско училище в Атина, където инвестира собствени средства. 

 

В момента се очакват анализите от медицинската експертиза от частите от трупа на Иван, който ще бъде погребан в Атина. Там вече се намира и майка му, която иначе живее в Ямбол.

 

Органитена реда са шокирани от хладнокръвието, с което партьорката на Иван е описала убийството, както и от плана им с неговия приятел какво да кажат на близките му, ако започнат да го търсят. 

 

Плетеницата започва да се разплита, след като сестрата на убития го разпознава по снимката в медиите и се свързва с полицията. Първоначалните показания на партьорката му били, че Иван е заминал да живее в България, но след дълги часове на разпит е признала за извършеното престъпление. 

 

Трупът на Иван от Ямбол беше намерен на 10 февруари в атинския квартал Аспропирго. Тялото, от което липсват ръцете и тялото, бе открито при сортирането на отпадъците в завод за рециклиране.

 

Информация: Бойка Атанасова