Парче в сърцето на терена се оказало чуждо

 

Да инвестираш 100 000 лева в 22 декара черешова градина, а след като е готова, друг да реши, че е негова. Това се случва с двама братя от Кюстендил и земята, която взели под аренда от Община Невестино.

 

„Сключихме договор с Община Невестино за създаването на нови овощни градини, като този договор е сключен за 25 години. Всеки един от имотите си има акт за общинска частна собственост”, разказа Даниел Постолов.

 

Година след като семейство Постолови наема земята от общината, парче в сърцето на терена се оказва чуждо и отива в ръцете на техен далечен роднина.

 

Две жени, работещи в Поземлената комисия, обясниха пред Нова, че са направили пропуск, но отказаха да застанат официално пред камера. Потърсихме и началството им в Кюстендил. Засега обаче, отказаха коментар.

 

От Община Невестино пък не могли да се намесят. В договора за аренда имало точка, според която ако друг човек предяви претенции към общинската земя, то договорът се прекратява. За да се докаже, че земята е частна, а не общинска обаче, разчитали именно на Поземлената комисия.