Бойко Атанасов беше изслушан от Етичната комисия на ВСС

 

Шпицкоманди за притискане на политици и решаване на дела под диктовка. Тези обвинения събраха висшите магистрати на заседание, за да изяснят - има ли проблеми в следствието и прокуратурата или няма.


Отговорите се търсеха в продължение на 6 часа в Етичната комисия към ВСС. Публично бяха изслушани следователят Бойко Атанасов и 26 негови колеги. Според Атанасов в Столичното следствие има шпицкоманда, а развоят на много дела се диктувал предварително.

Още по темата

 

„Няма какво да коментирам. Аз съм магистрат, нека той покаже кой е садистичен, криминален или извратен човек”, каза прокурор Иван Гешев.


„В момента тези хора се оприличават на първи сектор, те не са просто следователи. Ако падне бремето да не са членове на такава незаконна структура и този Стокхолмски синдром ще падне и ще кажат истината”, обясни следователят Бойко Атанасов.


Според Атанасов имало и много поръчкови разследвания от и към депутати.


„Делян Пеевски се появяваше по телевизията и казваше на Цветан Цветанов, че ще го разследват. В момента на казването, идваше делото, тогава бях ръководител на този сектор”, спомня си следователят Бойко Атанасов.


А за да стане ръоводител на този сектор, Бойко Атанасов обясни, че бил изнудван чрез дело срещу него.


„Срещу мен има дело, в качеството ми на неизвестен извършител. Какво съм направил, предстои да разбера. Това е масова практика срещу министри и магистрати, така се държат и се конролират”, казва следователят Бойко Атанасов.


Според Атанасов, никой магистрат нямало да си призне за тази порочна практика.


„Бойко Атанасов е на принципа звучи ми добре и ще го кажа”, на мнение е прокурор Иван Гешев.
Търсенето на отговри продължава, продължава и проверката на Етичната комисия.

 

Заедно с Атанасов в Етичната комисия ще бъдат изслушани и 26 прокурори и следователи от Софийската градска прокуратура, които не са съгласни с твърденията на колегата си за "шпиц командите".