Заради инцидента движението край село Самоводене беше затруднено с часове

 

Тежка катастрофа между три камиона и лек автомобил стана тази сутрин край Велико Търново. Тежкотоварен автомобил с турска регистрация, който се движи в посока Велико Търново, е спукал гума, след което в него се удря друг камион.


От удара се отворила задната врата на ремаркето на втория тир и помита лека кола. А след това насрещнодвижещ се камион удря първия тир и пада в дерето. Заради катастрофата движението край село Самоводене беше затруднено с часове.  


За щастие, нямаме загинали, даже може да се каже, че нямаме и пострадали хора. Пътят ще остане доста време затворен, сега ще се извършват огледи на МВР, след което ще се започне работа по изваждането на тежкотоварния автомобил. Пътят ще бъде затворен, ще направим обходен маршрут”, обясни Красимир Кръстев - началник на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Велико Търново.


„Аз бях с него в камиона. Един тир идваше отсреща и извиках на човека веднага за завие вдясно”, разказа Агюл – пътувала в единия от камионите.