Вижте кадрите от обира, изпратени в рубриката "Моята новина"

 

Обир за 40 секунди като на кино. С изключителна бързина и ловкост крадец разбива магазин за компютри в центъра на Пазарджик и отмъква 12 лаптопа за над 11 хиляди лева. Потребител на рубриката "Моята новина" изпрати кадри от престъплението, заснети от охранителна камера в района. 

 

Кражбата е станала в 3 часа през нощта на 26 февруари в центъра на Пазарджик  

 

"Мъжът изнася колкото е могъл да вземе с двете си ръце. Записът е много ясен и се надявам да го излъчите, за да може някой да разпознае и залови този нагъл крадец", пише Нели Величкова. 

 

Извършителят е действал сам. Без да се притеснява от охранителните камери, крадцът оглежда има ли наоколо някой и се насочва към обекта, който се охранява от частен СОТ. С помощта на прашка мъжът изстрелва метално топче, което е увито в пластилин, за да заглуши удара. Прави дупка в стъклената врата и тя се напуква на дребни парчета. С едно докосване витрината става на сол и влиза вътре. 

 

Магазинът е оборудван с частна охранителна система. Служителите идват за около 2-3 минути, но не поемат никакви щети. Според собственика на магазина, а и според полицията, крадецът не е случаен човек. Следил е търговците  внимателно къде прибират стоката.

 

Като крайна мярка собственикът е решил да се предпази от крадците като монтира метални решетки на магазина си. От полицията в Пазарджик съобщиха, че крадецът все пак е оставил отпечатъци, независимо че е бил с ръкавици. 

 

Репортер: Благой Бекриев

 

Изпращайте ни и вие кадри ТУК