Един от охранителите е бил задържан, а после е освободен

 

Пребитият пред дискотека в Студентски град младеж излезе от кома. Това съобщи за Нова телевизия д-р Димитър Николаков от УМБАЛ "Св. Анна", където е бил приет Кирил Тодоров. 

Още по темата

 

Лекарят посочи, че пациентът се възстановява с нормални темпове. 

 

"Той има частична амнезия, контактен е. В задната част на главата му има три хематома. Съмненията ми са, че при извеждането му от дискотеката той е бил ударен с бокс", заяви Димитър, братът на пострадалото момче. 

 

"Момчето е адекватно. Това, че не помни какво се е случило, е част от травмата", заяви д-р Николаков. 

 

Версиите по случая са противоречиви. Братът на пострадалия разказва, че охраната го удряла с метален бокс. Гардовете отричат.

 

Боксьорът Кубрат Пулев му оказал първа помощ, което според брата на пострадалия го е спасило. 

 

Highslide JS
 

"Не се нуждая от реклама върху гърба на поредната човешка трагедия". Това коментира с социалната мрежа Пулев по повод снощното меле.

 

 

„Момчето беше цялото посиняло, а Кубрат му държеше главата. Приятелите му крещяха, че охранителите са го ударили. Полицията дойде, но нищо не направи. Не съм видяла никого да разпитват. Охранителите  мълчаха”, разказа свидетелка на инцидента. 

 

Шефът на 7-мо РПУ Ани Петрова посочи, че на полицаите са им били необходими пет минути да пристигнат на мястото. Полицаите са заварили момчето, легнало на земята, и охранителите, които опитвали да му окажат първа помощ. 

 

"Охранителите разказват, че е имало напрежение между две компании. В един момент Тодоров нанася удар на момче от другата компания, което в момента е със счупен нос. Днес му предстои операция", заяви Петрова, като допълни, че досега няма свидетел, който да е посочил, че именно охранителите са били 23-годишния младеж. 

 

Тя съобщи, че в началото един от охранителите е бил задържан, а после е бил освободен. Причина за задържането му са били данните, че докато е бил в дискотеката, Кирил Тодоров е бил добре. 

 

През 2011-а година един от шефовете на охранителната фирма на заведението е бил арестуван за рекет. 

 

По случая е започнато досъдебно производство. Разследването е образувано срещу неизвестен извършител.  

 

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи степента и характера на телесните повреди, нанесени на младия Кирил. 

 

Предстои да бъде разпитан Кубрат Пулев. Във Facebook страницата си той коментира, че такива инциденти се случват не само в Студентски град, но и в цяла България. А тези, които ги причиняват, остават безнаказани.